Arta sunetelor. Antologie

29.0 lei

SKU: 978-606-8622-30-9 Categorii: ,

Descriere

Arta Sunetelor este o apariție editorială remarcabilă pe piața de carte românească: un volum reeditat și îmbogățit, care aduce în prim-plan câteva dintre cele mai mari nume autohtone și internaționale ale genurilor jazz, blues, rock, clasică, de avangardă, gospel, lăutărie, hip-hop, musical sau muzică de film și teatru. Descoperiți articole despre istoria celor mai importante fenomene muzicale mondiale, despre evoluția chitarei electrice și a rockului românesc în perioada comunistă, precum și un număr impresionant de interviuri, acordate, printre alții, de Peter Hammill, Cesária Évora, Joe Cocker, Steve Vai, Vali Sterian, Ian Anderson, Jan Garbarek, Uriah Heep Band, Paul Rodgers, Al Di Meola, The Holmes Brothers, Jethro Tull, JeanMichel Jarre, Lhasa de Sela, Omara Portuondo.
Fragmente:

Ian Anderson (Jethro Tull): „A trebuit să-mi aleg o nouă cale pentru ca acest grup să poată ieși la bătaie cu altele care existau în acea perioadă. Am început să învăț să cânt la flaut în decembrie 1967 și am fost gata de start și pregătit pentru concerte în februarie 1968. Am învățat regulile de bază într-un timp extrem de scurt!”

Steve Howe (Yes): „Noi facem muzica. Tehnologia lucrează pentru noi, îmbunătățește tehnicile de înregistrare, dar viitorul rockului este în sufletul și în mâinile noastre.”

Joe Cocker: „Primul Woodstock a fost cu totul special. Nu erau sponsori, nu se vedeau reclame la Cola sau mărci de bere, totul era despre muzică și despre ceea ce simțeai în acele vremuri. La Woodstock ’94 puteai să vezi deja schimbări importante, puteai să vezi reclamele sponsorilor absolut peste tot, iar atitudinea fanilor era diferită. Eu nu cred că s-ar mai putea reveni vreodată la feelingul primului Woodstock, pentru că schimbările culturale continuă să se producă și să fie reflectate în evenimente.”

Informații suplimentare

Autor

Radu Lupașcu (coordonator)

Data apariției

07/2014

Format

130×200

Pagini

408

Public

publicul larg, melomani

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Leave Comment
Fii primul care adaugi o recenzie la „Arta sunetelor. Antologie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ștergeTrimite