Maxime și cugetări filocalice

34.0 lei

Stoc epuizat

SKU: 978-973-8097-32-2 Categorie:

Descriere

Filocalia sau iubirea frumuseții spirituale reprezintă o sinteză a întregii spiritualități ortodoxe. Putem considera colecția scrierilor filocalice mai mult un manual privind îndrumarea creștinului pe calea urcușului duhovnicesc, decât un tratat sistematic de spiritualitate. Autorii acestor scrieri sunt preocupați de predarea unei metode de curățire de patimi și de punere în lucrare, cât mai fidelă, a învățăturilor evanghelice. Din acest motiv, preocuparea lor este una mai mult practică decât teoretică. La ei, ca de altfel la toți Părinții Bisericii, învățătura de credință este strâns legată de cea morală, înțeleasă ca punerea în lucrare a acestei învățături.

Creștinul, cu cât se curăță mai mult de patimi, cu atât pă­trunde mai adânc înțelesurile Scripturii, ale Cuvântului lui Dumnezeu. Și cu cât împlinește mai constant poruncile lui Dumnezeu, cu atât îl descoperă mai profund pe Hristos lucrând și sălășluind în inima sa.
Citiți un fragment din volumul Maxime și cugetări filocalice.

Informații suplimentare

Autor

Protosinghel Teodosie Paraschiv

Data apariției

09/2013

Format

130×200

Pagini

576

Public

publicul larg

1 recenzie pentru Maxime și cugetări filocalice

  1. În Postul Paștelui, colecția CHRISTIA are 50% reducere – Adenium

    […] colecția Christia face parte și volumul Maxime și cugetări filocalice, autor Protosinghel Teodosie Paraschiv. Filocalia sau iubirea frumuseții spirituale reprezintă o […]

    Citește mai mult >
Leave Comment
Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ștergeTrimite