O adevărată familie

10.0 lei

SKU: 978-973-8097-16-2 Categorii: ,

Descriere

Un volum de proză scurtă în care personajele, veritabile ființe de hîrtie, au aparența unor ființe inutile, evoluând conform unui scenariu lipsit de patetism, în decoruri când decolorate, când foarte puternic stilizate.

„Scriitor din emigrație, Mircea Gheorghe e demn de felicitări nu numai pentru vîrsta de 70 de ani împlinită recent, ci mai ales pentru vivacitatea scrisului său. El își alege subiectele, de regulă, din viața românilor de peste Oceanul Atlantic. Știe bine despre ce scrie, are farmec, niciun pic de morgă și mult umor. Textele sînt divizate în secvențe scurte, constituind un fel de „treatment”-uri pentru scurtmetraje de calitate. Autorul are ochi de cineast și deține arta de a ne face să vedem alături de el momentele (și schițele) contemporane pe care le înfățișează simplu, direct, precis. Oferă cititorilor o lectură agreabilă care binedispune. Cu proza și cu eseurile lui Mircea Gheorghe nu m-am plictisit niciodată.”
Horia Gârbea
„Glisînd printr-un spațiu deopotrivă șocant și tern, contrariant și amuzant, umil și țanțoș, personajele lui Mircea Gheorghe au coloratura și dau dimensiunea unei pitorești periferii românești, mutată peste Ocean.”
Nicolae Turtureanu

Informații suplimentare

Autor

Mircea Gheorghe

Data apariției

09/2013

Format

130×200

Pagini

240

Public

iubitori de literatură

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Leave Comment
Fii primul care adaugi o recenzie la „O adevărată familie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ștergeTrimite