Revista TIMPUL, nr. 221-223, august-octombrie 2017

3.0 lei5.0 lei

Golește
SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Descriere

Timpul ca brand – clasic şi modern

Timpul este în curs de rebranduire. Va fi o revistă de politică și cultură. Numărul actual este unul „de tranziţie”, care găzduiește
o parte dintre contribuţiile pregătite anterior de colegii noștri, pentru care le mulţumim, iar în cea mai mare parte, textele pregătite de noi. Va fi o publicaţie de politică și cultură, iar în felul acesta vrem să reluăm tradiţia originară a ziarului Timpul, care era o publicaţie conservatoare de politică și cultură. Una dintre primele mele tentaţii a fost de a edita o revistă neoconservatoare (în spirit american și european, parţial românesc, dar altfel). Din păcate sau din fericire, am parcurs și m‑am despărţit de stagiile ideologico‑doctrinare. Am devenit conservator‑liberal‑socialist, ca să folosesc celebra sintagmă a lui Leszek Kołakowski. Cu alte cuvinte, iar acesta
va fi și „spiritul Timpului”, vom promova ceea ce este benefic, constructiv, creativ din marile curente de idei, clasice și contemporane, partinice și transpartinice. Ceea ce este benefic pentru România, în primul rând, dar și pentru lumea din care facem parte.
În același timp, Timpul va promova intelectualii critici, politicienii responsabili, dezbaterile dintre multiple tabere, autorii care deţin expertiză certificată prin licenţe, doctorate, studii de specialitate, cărţi, experienţă academică. Habarnamiștii care se pricep la toate, dar la nimic, cei care au simple opinii despre orice, nesusţinute de fapte, analiză, logică, background teoretic, cei care nu citesc mai nimic și nu citează din nimeni, dar fură și copiază de unde apucă vor fi încurajaţi să‑și verse frustrările pe reţelele sociale.
Ziarele și revistele (tipărite sau online) sunt mărturii privind starea morală și intelectuală a naţiunilor. Ele întruchipează spiritul timpului, dar publicaţiile cu adevărat valoroase o iau înaintea timpurilor, sunt inovatoare, avangardiste, deschid noi drumuri, ridică standardele politice, culturale, morale, după cum se va vedea chiar din acest număr. Explozia Internetului ne facilitează deschiderea către spectaculoasele comunităţi de idei de pe plan mondial. Un politician spunea recent despre America că este singura „naţiune fondată pe o idee”, nu pe o „identitate”. Timpul va fi o revistă fondată pe idei politice și culturale, pe spirit critic și capacitate de analiză. Revista va fi editată la Iași și București (unde revine), o publicaţie naţională și cu deschideri globale. Un loc de seamă îl vor avea problemele românilor din Republica Moldova, Ucraina, din Balcani, ale diasporei românești din Europa și întreaga lume. Un loc de seamă îl va avea politica globală, cea americană și cea europeană, iar prin temele propuse vom ieși din izolaţionismul și autarhia cu care de mai multe decenii ne‑au obișnuit revistele din ţara noastră, care ignoră marile dezbateri de idei din lume.
Brandul Timpul obligă, iar noua revistă va fi una vie, dinamică, provocatoare, care va impune agenda intelectuală, politică și culturală. Vom fi deschiși către minţile inovatoare din orice generaţie, ale căror demersuri presupun abordările analitice, cunoașterea teoretică și capacitatea de a găsi soluţii. Noul brand va fi al unei reviste deschise către lumea largă, care depășește complexele provincialismului și marginalităţii. Avem proiecte ambiţioase, dar suntem deschiși către ideile colaboratorilor și către noi colaboratori.
Revista Timpul va redeveni din ianuarie 2018 o revistă lunară. După reintrarea în ritm, dacă vom reuși să provocăm interesul cititorilor, apariţiile vor fi bilunare. Timpul se va deschide către cititori (care vor fi încurajaţi să‑și exprime opiniile critice, sugestiile constructive, să schimbe idei), iar o parte din revistă va fi rezervată controverselor constructive. Dacă anumite texte sau rubrici depășesc limitele ediţiei tipărite, ele vor continua în ediţia online. Pentru ambele ediţii, pregătim o serie de surprize și inovaţii. Cititorii nu se vor plictisi. (Dan Pavel, Director Revista TIMPUL)

Cuprins

Informații suplimentare

Autor

Revista Timpul

Data apariției

noiembrie 2017

Ediție

Ediție tipărită, Ediție electronică

Format

ziar

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Leave Comment
Fii primul care adaugi o recenzie la „Revista TIMPUL, nr. 221-223, august-octombrie 2017”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ștergeTrimite