România protestelor. 2017. Piața Victoriei vs. Cotroceni

15.0 lei30.0 lei

Subintitulat „Interviuri de istorie orală”, volumul „România protestelor. 2017. Piața Victoriei vs. Cotroceni” este coordonat de către universitarii Antonio Momoc, Ionuț Butoi, Adriana Ștefănel și Dan Podaru și cuprinde o serie de interviuri de istorie a vieții luate de către Alexandra Ene, Oana Stoica, Narcis-Florentin Neagoe, Andreea -Sânziana Stanciu, Miruna Isabella Ene, Maria Georgiana Hlușcu, Iuliana Georgescu, Anastasia Cristea, Teodora Dinu, Alina Mihaela Beșliu și Laura Ștefania Cojocaru.

Golește
SKU: 978-606-94929-0-1 Categorie: Etichete: , , , , , ,

Descriere

În seara zilei de 5 februarie 2017, când Guvernul PSD abroga OUG13, 300 de mii de oameni au ieșit în Piața Victoriei din București și au luminat în noapte cu lanternele telefoanelor mobile. În replică, două-trei mii de protestatari, majoritatea în etate, au ieșit zile la rând, în februarie 2017, la Palatul Cotroceni, militând și scandând pentru respectarea rezultatelor votului din decembrie 2016.

Interviurile cu protestatari din acest volum surprind poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți care au în comun, la prima vedere, participarea premeditată sau spontană, de durată sau ocazională, fie la mișcarea anticorupție din Piața Victoriei din București, fie la protestele de la Palatul Cotroceni îndreptate împotriva Președintelui Klaus Iohannis. Miza interviurilor a fost aceea de a înțelege motivațiile profunde, reprezentările socio-politice, valorile, ideologia populară, mentalitatea, convingerile și percepțiile celor care s-au mobilizat și au participat la cele două proteste care au avut loc aproape simultan.

http://stiri.tvr.ro/s-a-lansat-volumul—-romania-protestelor–2017–pia–a-victoriei-versus-cotroceni—-inspirat-de-miscarea–rezist_853726.html#view

 

 

Informații suplimentare

Autor

Coordonatori: Antonio Momoc, Ionuț Butoi, Adriana Ștefănel, Dan Podaru

Data apariției

12/2019

Ediție

Ediție tipărită, Ediție electronică

Format

130×200

Pagini

344

Public

publicul larg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Leave Comment
Fii primul care adaugi o recenzie la „România protestelor. 2017. Piața Victoriei vs. Cotroceni”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ștergeTrimite