Sfinți martiri și mărturisitori români ai secolului XX

35.0 lei

SKU: 978-606-742-008-1 Categorie:

Descriere

Volumul tratează experiențele prin care au trecut creștinii în închisorile  și lagărele de exterminare din România în timpul regimului comunist și  modul în care au reușit să-și păstreze nealterată credința în Dumnezeu.  Aceste realități istorice sunt analizate dintr-o perspectivă teologică, ce  nu a fost foarte des abordată în alte lucrări, o mare parte dintre ele  axându-se pe surse memorialistice.
„Sfințenia este legată de jertfă. Cine se transpune în stare de jertfă se transpune în stare de sfințenie. Creștinii se pot dărui lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă dăruire deplină din partea lor. Atunci ei devin sfinți, pentru că s‑au deschis spre sfințenie. Oamenii se pot dărui lui Hristos în mod curat și total. Aceasta este posibilă numai dacă se împărtășesc din jertfa lui Hristos, Cel care S‑a sfințit pentru oameni, pentru ca și ei să fie sfinți. „Și pentru ei Eu mă sfințesc pe Mine Însumi, ca și ei să fie sfinți întru adevăr” (In. 17, 19). Deci, sfințenia vine numai de la Dumnezeu; o altă sursă care să izvorască sfințenie nu există și nici nu va exista vreodată.”

Citiți o recenzie a acestui volum pe Semne Bune și un fragment pe Bookuria.

Informații suplimentare

Autor

Anca Bujoreanu

Data apariției

11/2014

Format

130×200

Pagini

288

Public

publicul larg

1 recenzie pentru Sfinți martiri și mărturisitori români ai secolului XX

  1. În Postul Paștelui, colecția CHRISTIA are 50% reducere – Adenium

    […] Volumul Sfinți martiri și mărturisitori români din secolul XX, autor Anca Bujoreanu, tratează experiențele prin care au trecut creștinii în închisorile și lagărele de exterminare din România în timpul regimului comunist și modul în care au reușit să-și păstreze nealterată credința în Dumnezeu. Aceste realități istorice sunt analizate dintr-o perspectivă teologică, ce nu a fost foarte des abordată în alte lucrări, o mare parte dintre ele axându-se pe surse memorialistice. […]

    Citește mai mult >
Leave Comment
Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ștergeTrimite